Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем при палене сутрин алфа 156
Collapse
X
-
Относно проблема и аз го имах преди време,та да кажа аз как си го реших: след няколкодневно ходене по мъките майсторите които правиха колата ми стигнаха до заключението че лабдасондата ми е била проблемната част.По точно тя била някакъв модел който имал нещо като "подгряване", не си спомням точно думите им защото беше преди няколко месеца, та иначе сондата си отчитала нормално,затова не се хващало лесно на диагностика.Не знам колко съм склонен да вярвам но проблема се оправи,което е по важното,дори разхода ми падна .След смяна на ламбдасондата проблема изчезна и вече около 2-3 месеца не съм имал проблем с това.Дано съм бил полезен с нещо.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Колега това че при теб се е оправило от това не означава че и при другите ще се оправи при студено палене на колата ламбда сондата не отчита първите 5-10 секунди защото осев че трябва да се подгрее трябва да достигне ни работна температура което не става веднага.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от fastedy Покажи съобщениеа защо при мен сутрин когато темперетурата е под
10 градуса пали. а през лятото на топло прави номера156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Поразпитах тук там,от два сервиза ми казаха следното : "малките свещи не се стягат с ключ,а на ръка,били някакви конусни.Когато се завиват с ключ и се стегнат здраво,лулите не правят добър контакт и постепенно се скапват и лулите и свещите".Казха че на 4-5 алфи са го срещали този проблем.Явно който ги е сменял преди е стягал здраво.Звучи не чак толкова правдоподобно но поне е лесно да се пробва,ако има ефект пишете.Но пък каква е логиката като я напече слънцето да прави така,идея си нямам?Last edited by mirchozo; d.m.y г., 22:49.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеПоразпитах тук там,от два сервиза ми казаха следното : "малките свещи не се стягат с ключ,а на ръка,били някакви конусни.Когато се завиват с ключ и се стегнат здраво,лулите не правят добър контакт и постепенно се скапват и лулите и свещите".Казха че на 4-5 алфи са го срещали този проблем.Явно който ги е сменял преди е стягал здраво.Звучи не чак толкова правдоподобно но поне е лесно да се пробва,ако има ефект пишете.Но пък каква е логиката като я напече слънцето да прави така,идея си нямам?аз ти предлагам повече в тези сервизи да не ходиш
Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеПоразпитах тук там,от два сервиза ми казаха следното : "малките свещи не се стягат с ключ,а на ръка,били някакви конусни.Когато се завиват с ключ и се стегнат здраво,лулите не правят добър контакт и постепенно се скапват и лулите и свещите".Казха че на 4-5 алфи са го срещали този проблем.Явно който ги е сменял преди е стягал здраво.Звучи не чак толкова правдоподобно но поне е лесно да се пробва,ако има ефект пишете.Но пък каква е логиката като я напече слънцето да прави така,идея си нямам?156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеНЯма как да уплъниш 10-15 (а предполагам и повече ако се измери по врме на работа.) атмосвери при натягане на ръка но кажи н масторите да им навият по малко дъвка на резбите да не изпъскат много. За тази цел има програми като Autodata в която пише отделните елементи с какви килограми се затягатDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Здравейте колеги,от доста време не бях писал по технически въпроси но сега като чета как се ядете за едни свещи не се сдържам.Има си autodata и vividdata и там си пише всичко за свещите.Големите 25-36 Nm,малките 11-16 Nm.А сега да порасъждаваме защо като стана по-хладно и колите палят без проблеми.Подчертавам че това е мое мнение и сега не искам пак да се спори,а да дискутираме нормално,нека и по-компетентните ако имат желание да вземат участие.Поне за мене всичко опира до образуването на горивната смес.Изхождам до това мнение от факта че като беше топло като я запаля и,и дам веднага газ пука в колектора един или два пъти,а пукане има при бедна горивна смес.А сега като е по-студено датчика подава на компа друга инфомация и съответно подава повече гориво.И защо аджеба при 10 градуса работи нормално,а при 15 градуса пука по 1-2 пъти.Благодаря на всички за мненията.
П.С.Колега извинявай че в твойта тема поставям въпроса ама има много теми такива и не искам да пускам нова и те всички са без отговор.Alfa Mito 1.4
156 2.0 155 ex
156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex
Comment
-
Първоначално публикувано от nikotm Покажи съобщениеПоне за мене всичко опира до образуването на горивната смес.Изхождам до това мнение от факта че като беше топло като я запаля и,и дам веднага газ пука в колектора един или два пъти,а пукане има при бедна горивна смес.А сега като е по-студено датчика подава на компа друга инфомация и съответно подава повече гориво.И защо аджеба при 10 градуса работи нормално,а при 15 градуса пука по 1-2 пъти.Благодаря на всички за мненията.
За да се появи тази зависимост(не отричам че я няма понякога), то според мен трябва да има нещо друго дето да не е както трябва......щом не се появява винаги, значи е само понякога - ако нещо е, или не е някак си.....това е въпроса....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеПробвах следното, щото и Новачев сподели нещо такова - два отделни дни я палих и при 22 като сутринда дори отварях капака да я напече, палих я и при 8 градуса в 5 сутринта - пали си по един и същи начин.....
За да се появи тази зависимост(не отричам че я няма понякога), то според мен трябва да има нещо друго дето да не е както трябва......щом не се появява винаги, значи е само понякога - ако нещо е, или не е някак си.....това е въпроса.....
И при мен при топло време не е постоянно но на 5 паления 1 ще се зачуди.А всичко по колата е ок,нови свещи,сонда,дебитомер и теп.датчик.Колата пали и върви много добре но ме учудва от какво е това зачудване понякога.Мисля че цялата работа прави компа но не мога да разбера точно кое му подава грешна информация.Нека колеги с чипосани коли да споделят при тях как е за да знаем.Alfa Mito 1.4
156 2.0 155 ex
156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex
Comment
Comment